Opskrifter og inspiration til madlavning

Opskrift til Coq au vin

Coq au vin

Coq au vin er en fransk ret bestående af kyllingekød, løg, perleløg, gulerødder og rødvin, helst fra Bourgogne.

Ingredienser:
Opskrift til 4 personer:
150 g bacontern
1 stort løg
4 fed hvidløg
12 skalotteløg
250 g champignon
1 unghane eller stor kylling
Fedtstof til stegning
½ dl cognac (kan undlades)
1 flaske rødvin
4 dl hønsefond
3 kviste frisk timian
3 kviste frisk persille
2 laurbærblade
Majsstivelse til jævning
Salt og peber

Sådan gør du:
Steg baconen sprød og sæt til side. Pil og hak løg og hvidløg fint i ternt. Pil skalotteløg og hak
champignon i store tern.

Parter hanen eller kyllingen, og brun den grundigt på en pande med olie (husk også rygstykket, da
det bidrager med smag til saucen). Krydr med salt og peber og flambér i cognac – husk at slukke
for emhætten.

Kom det hele i en skål sammen med væden fra panden. Sautér løg og hvidløg i olie på panden, og
kom derefter i en stor gryde sammen med hane- eller kyllingestykkerne, rødvin, hønsefond, timian,
persille og laurbærblade. Lad det simre under låg en times tid indtil kødet er mørt. Brun imens skalotteløg og champignon i fedtstof hver for sig, og lad simre med retten de sidste 20 minutter. Jævn saucen med lidt majsstivelse rørt ud i vand, og smag til med salt og peber. Ønskes en kraftigere smag kan saucen koges ind.

Anretning:
Server retten med et par friske persilleblade. Bon appetit!

Del din mening

kommentarer



Velkommen

Få adgang ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev. Det er gratis og tager 2 sekunder. Det gøres ved at logge ind med Facebook. Du kan altid afmelde det igen.